Gökhan Dökmeoğlu

Gökhan Dökmeoğlu

Kent Yaşam Yazarı

10 yazı yayımlanmış
Butik iştir gurmelik

Konuyla ilgili birçok kişi kendisine gurme yakıştırmasından hoşlanmıyor nedense, belki gurme sıfatının dış�... Devamı

Zencefilli karides ve tuzda balık... Şarap... Rakı...

Haftanın yemeği: Zencefilli karides ve tuzda balık, Haftanın şarabı: Sauvignon blanc, Haftanın rakısı: Beyler... Devamı

Haftanın yemeği: Kirde kebabı... Ve şarap...

Bu cumartesi konumuz İzmir mutfağıydı. Hani şu “kent mutfağı” olarak kategorize ettiğimiz, kökü tarihin çok... Devamı

Haftanın yemeği: Pepper steak... Haftanın şarabı: Syrah (Şiraz)

Geçtiğimiz cumartesi dostlarla bir yemek yaptık. Sıkça yaptığımız bir şeydi bu ancak bir takım nedenlerle bir... Devamı

"Rakıhane" (Meyhaneler restoranlaştı - 3)

Meyhane adabında kalmıştık... Hadi önce şu kelimeyi açıklayayım: malum, gençlerimiz pek meyhane bilmedikleri... Devamı

Başka bir Tantalos işkencesi!..

Geçen yazımda dayak mı yoksa yemek mi yediğimizi anlayamadığım bir ziyafet yemeğini anlatmıştım. Benim için ... Devamı

Meyhaneler restoranlaştı

Hepimiz dışarıda yemeklere ve davetlere gideriz. Sizce neyi, nasıl yediğimizi çok iyi biliyor muyuz yoksa belli ş... Devamı

Karafta rakı sunmak...

Birçok kaynak rakının Türk içkisi olduğu konusunda birleşmektedir. Yani bizim içkimiz ve iyi biliriz. Onu seviy... Devamı

İzmir'in lezzet yapısını öğrenmek… Ne büyük fırsat!

Çocukken annemin bamya ya da kereviz yaptığını anımsıyorum. Aman tanrım ne berbat şeylerdi onlar, yememek için... Devamı

"Bir kent ona sahip çıkanlarındır"... Ya yemek?

Cumhuriyet döneminden bu yana genel olarak İzmir'de kentleşme ve kentlilik kavramlarının algılanması ve uygulanma... Devamı