Ege Bölgesi’nin geleneksel ihraç ürünlerinden narenciyede 2009/10 sezonu rekolte tahminine göre aslan payını portakal aldı. 372 bin ton olarak tahmin edilen Ege Bölgesi narenciye rekoltesinin 175 bin tonluk bölümü portakaldan oluştu. Portakal rekoltesi geçen yıla göre yüzde 10 artış gösterdi. 2008/09 sezonunda 201 bin 823 ton olan mandarin ise yüzde 25 düşüşle 156 bin 841 tona geriledi. Mandarindeki düşüşün nedeni olarak periyodisite gösterildi. Türkiye’nin ikinci büyük narenciye üretim bölgesinin Ege Bölgesi olduğunu belirten Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, “Türkiye’nin narenciye üretiminin yüzde 15’i Ege Bölgesi’nden sağlanıyor. Türkiye 2.6 milyon tonluk narenciye üretim kapasitesine ulaştı. Muğla, Aydın, İzmir ve Balıkesir illerimizde yoğun bir şekilde narenciye üretimi yapılıyor” diye konuştu.